OULUN LOHET ON SUURI POHJOIS-SUOMALAINEN UINTIURHEILUN ERIKOISSEURA.

Oulun Lohet on perustettu vuonna 1959. Sen toiminnassa on ollut alusta asti kilpauinti tärkeänä urheilumuotona. Lohien uimakoulut ja tekniikkaryhmät kasvattavat lapsia tutustumaan uintiin paitsi kansalaistaitona, myös kilpailumuotona. Vuosittain Lohien jäsenmäärä on ollut 2010-luvulla noin 1900 henkilöä ja kilpailulisenssin omaavia uimareita on runsaat 150.

Vesipallon harrastajille Oulun Lohet on ainoa seura Pohjois-Suomessa. Lohien eri ikäsarjojen joukkueet osallistuvat kansallisiin sarjaturnauksiin.

Lohet tarjoavat uintiharrastusta myös monille eritysryhmiin kuuluville lapsille ja aikuisille.

Oulun Lohien toiminnasta vastaavat eri alojen vastuuhenkilöt ja toimikunnat. Palkattua henkilökuntaa on vain neljä henkeä ja suurta osaa toiminnasta pyöritetään vapaaehtoisten toimijoiden, ohjaajien ja valmentajien avulla. Näin saadaan harrastuksen vuotuiset kulut pysymään edullisina.

Perheiden ottaminen kokonaisuudessaan seuran toimintaan on tärkeää, jolloin aikuisia saadaan helpommin osallistumaan toimikuntiin, talkootehtäviin ja varainhankintaan. Oulun Lohet järjestää aikuisille jäsenilleen ohjattua kuntoliikuntaa, uintitekniikkakursseja sekä omaehtoiseen kuntoiluun rata- ja kuntosalivuoroja koko toimikauden ajan.

 

yhteystiedot